Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India va face comerț cu țările africane în valute naționale

CC0 / Pixabay / Simon / Тадж-Махал
Тадж-Махал - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2022
Abonare
India poartă discuții cu 12 țări pentru a dezvolta schimburi bilaterale în rupii. New Delhi încearcă să elimine tranzacțiile denominate în dolari și să creeze un sistem alternativ de plată la Swift, potrivit Economic Times.
BUCUREŞTI, 31 oct – Sputnik, Doina Crainic. Organizația Indiană pentru Comerț Economic (IETO) și Organismul național de plăţi din India (NPCI) sunt angajate într-un dialog cu 12 țări, relatează principalul ziar economic din India, Economic Times.
Obiectivul este de a promova plățile în rupii ca parte a schimburilor bilaterale și de a crea o alternativă la platforma globală de telecomunicații interbancare Swift.
Potrivit persoanelor apropiate de caz, discuțiile sunt purtate cu țări africane precum Djibouti, Zimbabwe, Malawi, Etiopia și Sudan.
„Suntem angajați cu un grup de țări mici care ar putea fi interesate de schimburile bilaterale printr-un cont în rupii”, a spus Asif Iqbal, președintele IETO.
Potrivit acestuia, aceste țări ar putea ajuta „rupia să câștige treptat influență internațională datorită schimburilor bilaterale care nu sunt denominate în dolari”.
În acest mod, comerțul cu Etiopia, Namibia, Cuba și Kenya ar putea fi ajustat direct în rupii indiene. Chestiunea a fost studiată la o întâlnire organizată de IETO săptămâna trecută la Hyderabad cu toți ambasadorii Pieței Comune din Africa de Est și de Sud (COMESA).

Schimburi cu Rusia

Ideea schimburilor cu Rusia în monede naționale, dar și în riyali saudiți nu este abandonată.
„Unele bănci ruseşti se asociază cu UCO Bank și Yes Bank. Vor exista în principal schimburi bazate pe rupii și probabil pe rupii-ruble sau pe rupii-riyali”, a declarat pentru ziar un oficial indian.
Aceste două bănci indiene sunt în prezent în discuții cu omologii lor ruși cu privire la un mecanism comercial de plată între cele două țări.
Fluxul de știri
0