Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Energocom, fără contract cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan

© Sputnik / Mihai CarausAndrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2022
Abonare
Energocom a semnat pentru luna noiembrie contracte cu trei furnizori de curent electric, dar nu și cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, care are cele mai mci prețuri.
CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Într-o postare pe telegram, ministerul infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, anunță că Termocom a semnat contracte cu de livrare a curentului electric cu OMV Petrom, Nuclearelectrica și Bursa Română de Electricitate, dar nu și cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, care are cele mai mici prețuri.
Iată ce scrie Spînu pe rețelele de socializare.
Dragi cetățeni, Vă informez referitor la evoluția situației energetice din țară. SA Energocom, pentru luna noiembrie, a semnat următoarele contracte pentru livrare a energiei electrice:
1.
S-a prelungit contractul cu OMV Petrom pentru 50 MWh pentru luna noiembrie;
2.
S-a prelungit contractul cu Nuclearelectrica pentru 35 MWh pentru luna noiembrie;
3.
Pentru ziua de mâine, s-a procurat 5530 MWh energie electrică de pe OPCOM (bursa română de electricitate);
4.
Nu s-a semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES;
Totodată, spînu anunță pentru astăzi un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 MWh.
“Așa cum am informat, în luna noiembrie Gazprom a confirmat doar 5.7 mln m3 de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului. Acest volum va fi repartizat după cum urmează: 3,4 mln m3 pe zi pentru malul drept și 2.3 mln pe zi pentru malul stâng. Regiunea transnistreană va primi cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie”, mai afirmă Andrei Spînu.
El mai precizează că ieri Energocom a achiziționat de pe piață alte 27 mln m3 de gaz. În total, rezerva strategică de gaz este de aproximativ de 127 mln m3.
Fluxul de știri
0