Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primarul Ion Ceban spune că nu va mai deconecta iluminatul public în Capitală

© Sputnik / OsmatescoPrimăria municipiului Chișinău
Primăria municipiului Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2022
Abonare
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat autoritățile centrale ale țării că nu mai are de gând să deconecteze iluminatul stradal în Capitală “în scopul de a economisi curent electric”, așa cum i-au cerut acestea.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Ion Ceban anunță pe rețelele de socializare că în cele cinci zile în care s-au operat deconectări ale iluminatului public s-au economisit câte 15 mii de lei pe zi.
“Nu am de gând să economisesc pe sănătatea oamenilor și pe siguranța oamenilor”, a spus el.
“Stimați nacialniși (naceálnic, plural - nacealnici – n.n.) dominatori (aluzie clară la adresa lui Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – n.n.), toți laolaltă de acolo de sus care nu ieșiți din fotoliile moi și nici din Chișinău, nu avem nevoie de a economisi 15 mii de lei pe zi într-o capitală cu circa 1 milion de locuitori deoarece voi tot faceți isterică, dar de fapt nu explicați oamenilor că a fost semnat contractul cu România”, a scris Ceban pe Facebook.
El a mai menționat că economia făcută pe această cale este insignifiantă.
“Volumul de energie electrică pentru iluminarea orașului pentru o ora pe zi, total timp de 7 zile, este de 0.02% din volumul total de energie electrică consumată pe țară timp de o săptămână, ceea ce este un volum neînsemnat, afirmă primarul.
Ion Ceban a mai spus că o cheltuială de “15.000 lei per zi nu poate fi comparat cu viața sau sănătatea unui om”.
Pentru a anula dispoziția care impune deconectarea iluminatului public în capitală timp de două ore în fiecare noapte, Ceban a spus că urmează să fie convocată ședința Comisiei municipale pentru Situații Excepționale.
Fluxul de știri
0