Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Moscova va răspunde la expulzarea unui angajat al ambasadei ruse din Moldova

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMinisterul de Externe al Federației Ruse
Ministerul de Externe al Federației Ruse
 - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe a anunțat că va răspunde la expulzarea unui angajat al ambasadei ruse din Moldova
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Partea rusă va răspunde la anunțul Republicii Moldovei că a declarat persona non grata un angajat al Ambasadei Rusiei la Chişinău, a anunțat pentru RIA Novosti Ministerul de Externe al Federației Ruse.
„Așa cum a declarat mai devreme partea rusă, Rusia va da un răspuns adecvat”, a spus Ministerul rus de Externe.
Anterior, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a anunțat că unul dintre angajații Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non grata și că trebuie să părăsească țara.
Mai exact, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a informat că, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), a decis declararea drept persoană non grata pe teritoriul țării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova.
Ministerul moldovean de Externe a precizat că acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.
“În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra țării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv amenințări tot mai mari pentru securitatea energetică a țării”, se arată în comunicatul de presă al MAEIE.
Fluxul de știri
0