Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lula da Silva a câștigat alegerile prezidențiale din Brazilia

© Sputnik / Mikhail Fomichev / Accesați arhiva multimediaПрилет в Москву президента Бразилии Луиса Игнасиу Лула да Силвы
Прилет в Москву президента Бразилии Луиса Игнасиу Лула да Силвы - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2022
Abonare
Vladimir Putin l-a felicitat pe Luis Ignacio Lula da Silva pentru victoria obținută de acesta în alegerile prezidențiale din Brazilia.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Luis Inacio Lula da Silva, care a ocupat funcția de președinte al Braziliei din 2003 până în 2011, a fost reales în această funcție: în al doilea tur de scrutin, el a câștigat 50,9% din voturi, relatează RIA Novosti citând date de la Curtea Supremă Electorală a Braziliei.
În urma numărării a 100% din voturi, rezultatul lui Lula da Silva a fost de 50,9%. Pentru rivalul său, actualul președinte Jair Bolsonaro, au votat 49,1% dintre cei care s-au prezentat la vot.
Președintele rus Vladimir Putin i-a trimis o telegramă de felicitare lui Lula da Silva cu ocazia victoriei sale la alegerile prezidențiale din Brazilia. El și-a exprimat speranța pentru dezvoltarea în continuare a cooperării constructive ruso-braziliene, transmite serviciul de presă de la Kremlin.
„Stimate domnule Lula, vă rog să primiți sincerele mele felicitări cu ocazia victoriei Dumneavoastră la alegerile prezidențiale. Rezultatele votului au confirmat înalta Dumneavoastră autoritate politică. Sper că prin eforturi comune vom asigura dezvoltarea în continuare a cooperării constructive ruso-braziliene în toate domeniile”, affirmă Putin în telegrama sa de felicitare.
Putin i-a urat noului lider brazilian succes în activitatea sa de șef al statului, precum și sănătate și bunăstare.
În termeni absoluți, avantajul lui Lula față de Bolsonaro a fost de aproape 2,14 milioane de voturi. În total, la votul de duminică au participat 118,55 milioane de alegători din 156,4 milioane de cetățeni cu drept de vot.
Fluxul de știri
0