Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlin: Acordul privind exportul de cereale ar putea deveni o acțiune riscantă

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov  - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dmitri Peskov: acordul cu cereale devine o acțiune riscantă și periculoasă care nu mai poate avea o finalitate
BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale de la Kremlin, a declarat că acordul privind exportul cu cereale din Ucraina poate să devină o acțiune riscantă care nu mai poate avea finalitate din cauza imposibilității de a fi asigurată navigația maritimă în zona „coridorului verde” din Marea Neagră.

"În condițiile în care Rusia anunță imposibilitatea de a garanta siguranța navigației maritime în aceste zonă, desigur, un astfel de acord este greu de finalizat și care poate capătă un alt caracter, mult mai riscant, mai periculos fără a fi garantat", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor despre faptul dacă este posibilă continuarea „acordul cu cereale” fără participarea Rusiei.

Potrivit acestuia, Kievul, prin acțiunile sale, se face vinovat de suspendarea acordului și subminare a „atmosferei de încredere și garantare a securității”.
Anterior, ministerul rus al Apărării anunța că își suspendă participarea în acordul privind exportul de cereale din porturile Ucrainei din cauza atacului terorist provocat în apele maritime din apropierea Sevastopolului. Cu o zi înainte, Kievul a atacat navele maritime militare ale Flotei ruse din Mărea Neagră și cele civile situate pe drumurile exterioare și interioare ale bazei maritime de la Sevastopol. Navele și infrastructura care au fost atacate erau folosite pentru asigurarea transportului în scopuri umanitare.
Acordul încheiat de reprezentanții Rusiei, Ucrainei, Turciei și ONU în iulie expiră pe 19 noiembrie.
Fluxul de știri
0