Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fără deconectări la iluminatul stradal în Capitală

© Sputnik / Mihai CarausChișinăul nocturn
Chișinăul nocturn - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2022
Abonare
Comisia municipiului Chișinău pentru Situații Excepționale a dispus încetarea sistărilor iluminatului public în Capitală.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Așa cum a promis primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, iluminatul public în Capitală nu se va mai efectua cu întreruperi, o oră seara și o oră dimineața, și revine la regimul obișnuit.
Acest lucru a fost dispus de Comisia municipiului Chișinău pentru Situații Excepționale, care s-a întrunit astăzi în ședință și a decis că iluminatul public va fi conectat și deconectat conform programului Întreprinderii municipale „Lumteh”.
„Toți au ajuns la concluzia că acest lucru prezintă foarte mare pericol pentru siguranța oamenilor, plus economia de 15 mii de lei pentru o zi de economisire nu este justificată, când în Chișinău sunt circa 1 milion de oameni”, a scris Ion Ceban pe rețelele de socializare, anunțând decizia luată de Comisia municipiului Chișinău pentru Situații Excepționale.
La fel, CSE a decis că în cazul în care există necesitatea de a modifica orarul iluminatului public din municipiu Guvernul, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, IGSU vor înainta un demers semnat de reprezentantul autorității în scris sau în format electronic cu 3 ore înainte de orarul obișnuit sau cu 30 de minute înainte în caz de forță majoră, la fel, după aceeași procedură de mai sus.
Amintim că în dimineața zilei de astăzi Ion Ceban a anunțat autoritățile centrale ale țării că nu mai are de gând să deconecteze iluminatul stradal în Capitală “în scopul de a economisi curent electric”, așa cum i-au cerut acestea.
El a spus că în cele cinci zile în care s-au operat deconectări ale iluminatului public s-au economisit câte 15 mii de lei pe zi.
“Nu am de gând să economisesc pe sănătatea oamenilor și pe siguranța oamenilor”, a spus el.
Fluxul de știri
0