Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Comerțul Rusiei cu China va atinge la sfârșitul anului cifre record – Lavrov

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMinistrul rus de Externe, Serghei Lavrov
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, afirmă până la sfârșitul anului comerțul cu China va atinge cifre record.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Volumul comerțului dintre Rusia și China va atinge niveluri record până la sfârșitul anului, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cuvântarea sa în fața participanților la conferința Societății de prietenie ruso-chineză, care aniversează 65 de ani de la fondare.
Cooperarea dintre Moscova și Beijing se bazează pe principiile egalității, încrederii, respectului și proximității abordărilor problemelor timpului nostru, a subliniat ministrul de Externe.
"Anul trecut, volumul comerțului bilateral a atins o cifră istorică, depășind 140 de miliarde de dolari. Până la sfârșitul acestui an, ne așteptăm la noi niveluri record", a spus Lavrov, fiind citat de RIA Novosti.
Cooperarea comercială și economică dintre Rusia și China se dezvoltă în ciuda situației instabile din lume, a afirmat șeful diplomației ruse. El a menționat că acordurile în sectorul de investiții, industrial și transport sunt în curs de implementare, iar parteneriatul strategic în sectorul energetic este consolidat.
Occidentul colectiv, încercând să-și mențină hegemonia, folosește „cele mai lipsite de scrupule metode” împotriva Rusiei și Chinei, pe care le-a desemnat drept principalii adversari, a spus ministrul de Externe de la Moscova.
„În acest context, desfășurăm o coordonare strânsă a politicii externe cu partenerii noștri chinezi”, a spus Lavrov, subliniind că legătura dintre Moscova și Beijing este unul dintre factorii cheie în „formarea unei ordini mondiale multipolare mai juste”.
La rândul său, președintele chinez Xi Jinping a trimis și o telegramă de felicitare cu ocazia celei de-a 65-a aniversări a Societății de prietenie ruso-chineză. În acesta, el a remarcat că relațiile de prietenie dintre popoarele celor două țări se întăresc continuu. Xi Jinyipn a subliniat că cooperarea are perspective mari și oportunități mari.
Săptămâna trecută, Administrația Generală a Vămilor din Republica Populară Chineză a publicat date, conform cărora cifra de afaceri comercială dintre Rusia și China a crescut cu 32,5% în primele trei trimestre ale anului 2022 și s-a ridicat la 136,089 miliarde de dolari.
După cum a declarat Ruslan Davîdov, primul adjunct al șefului Serviciului Vamal Federal Rus, pe 24 octombrie, agenția se așteaptă ca până la sfârșitul anului volumul comerțului bilateral să fie de aproximativ 170-180 de miliarde de dolari.
Vladimjir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Rusia
Nimeni nu poate dicta Rusiei ce fel de societate să construiască, a spus Putin
Fluxul de știri
0