Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"Maia Sandu a încălcat legea": Rețineri dure și cordon format de polițiști

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Chișinăul a fost din nou luat cu asalt de protestatari și polițiști. Astăzi în Capitală a avut loc un nou protest antiguvernamental.
Politicienii din actuala guvernare din carton nu mai zboară, iar poliția nu mai joacă rolul de observator din afară. Protestele antiguvernamentale de la Chișinău din a șaptea duminică au căpătat o nouă înfățișare - confruntare - între poliție și protestatari.
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt s-a dovedit a fi închis pentru miile de protestatari: drumul spre piața centrală a fost blocat de un cordon dens de forțe speciale. Între timp oamenii au scandat: „Rușine!”, „Nu arbitrariului!”, „Jos Maia Sandu!” și „Jos provocatorii!”.
Astfel, oamenii legii au anunțat că 28 de persoane care au fost agresive în timpul întrunirii, destabilizând situația, au fost scoase din mulțime și conduse la Inspectoratul de poliție pentru documentare.
Până la începerea protestului alte 51 de persoane au fost documentate pentru intenția de destabilizare în cadrul întrunirii.
Printre cei reținuți se numără președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, vicepreședintele raionului Orhei, Victor Perțu, primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, precum și consilierul municipal Valerii Klimenko. Ulterior s-a anunțat că Valerii Klimenko a suferit un atac de cord și a fost dus la spital.
Fluxul de știri
0