Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Jurnalist al RRA: Rusia nu cred că va ataca niciodată un teritoriu al NATO

© Sputnik / Georgy Zimarev / Accesați arhiva multimediaSistem de rachete multiple „Uragan”
Sistem de rachete multiple „Uragan” - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Abonare
Corespondentul de război în Ucraina Mario Balint spune că țara condusă de Zelenski are nevoie de pace la un moment dat și că pacea nu poate fi negociată decât de marile puteri. Va ataca Rusia un stat membru NATO?
CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Corespondentul de război al Radio România Actualități în Ucraina, Mario Balint, susține că este clar că țara vecină are nevoie de pace la un moment dat și că pacea nu poate fi negociată decât de marile puteri, SUA și Rusia.
”Europa, mai târziu, este doar un ataș la motocicleta de război a SUA”, a punctat Balint.
El a subliniat că, în ultimele zile s-au deschis canalele de comunicare, care au fost închise timp de 8 luni, între miniștrii apărării din SUA și Rusia.
Referitor la fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, corespondentul de război al Radio România Actualități în Ucraina spune că acesta a fost doar ”decorativ”, ca și mulți alți miniștri ai Apărării în România.
Comentând zvonurile privind folosirea României pentru un atac asupra Rusiei, jurnalistul RRA consideră că rușii nu vor ataca un teritoriu al NATO, dar trebuie ținut cont de istorie: România are cea mai lungă graniță cu Ucraina, iar în 1941, Germania a declanșat atacul asupra URSS și din țara noastră, scrie ziuanews.ro.
”Rusia nu cred că va ataca niciodată un teritoriu al NATO, fie că e vorba de Polonia, România sau Țările Baltice, se declanșează ceva mai urât decât este acum. România are cea mai lungă graniță cu Ucraina, în momentul de față. Operațiunea „Barbarossa", din 1941, s-a declanșat și de pe teritoriul României”, a punctat Mario Balint.
Jurnalistul a vorbit și despre situația de la fața locului din Ucraina. El spune că tot conflictul este diferit față de ce se vede la televizor.
La un moment dat, Balint a spus că ucrainenii își bombardează blocurile propriilor cetățeni.
De asemenea, el a precizat că nici ucrainenii de rând nu mai suportă propaganda oficială ucraineană.
Виды Москвы - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Rusia
Biserica Ortodoxă Rusă susține interzicerea agendei LGBT
Fluxul de știri
0