Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Externele franceze au evitat răspunsul privind folosirea sateliților în Ucraina

© Sputnik / Dominique Boutin / Accesați arhiva multimediaParis, Franța
Paris, Franța - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2022
Abonare
Ministerul francez de Externe nu a răspuns la întrebarea privind utilizarea sateliților francezi în Ucraina pentru recunoaștere.
CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului francez de Externe, Anne-Clair Legendre, nu a confirmat și nici nu a infirmat informațiile conform cărora Parisul ar fi oferit Kievului acces la sateliții săi comerciali pentru a obține informații.
„Toate acuzațiile venite din parte Rusiei trebuie tratate cu multă prudență, cu mare rezervă”, a spus diplomatul, fiind citat de RIA Novosti.
În felul acesta ea a răspuns în emisie la postul LCI TV la o solicitare de a comenta situația cu sateliții francezi.
După cum scria ziarul Figaro la începutul lunii octombrie, citând o sursă din serviciile de informații franceze, Direcția Generală pentru Securitate Externă din Franța a trimis aproximativ 50 de angajați ai săi în Ucraina încă din februarie. Printre sarcinile lor se numără să ajute Kievul să folosească sateliții puși la dispoziție de Paris ucrainenilor pentru colectarea informațiilor.
Miercurea trecută, primul adjunct al șefului delegației ruse, Constantin Voronțov, la reuniunea Primului Comitet al Adunării Generale a ONU, a declarat că Statele Unite și aliații săi folosesc infrastructura civilă și comercială din spațiul cosmic în conflictele armate.
Diplomatul a subliniat că „infrastructura eminamente civilă” ar putea deveni ținta unei lovituri de răspuns. În replică, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că orice atac asupra instalațiilor americane nu va rămâne fără răspuns.
Fluxul de știri
0