Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Crimele de război ale Forțelor Armate ale Ucrainei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Avea în jur de 18 ani, naiba să știe. I-am dat o lecție al dracului. I-am tăiat călcâiele și l-am forțat să treacă înot râul Severskii Doneț. S-a înecat.
Astfel, fără a ascunde detaliile, mercenarul străin Benjamin Velcro a povestit despre atrocitățile comise împotriva unui prizonier de război rus în Ucraina.
Deși în întreaga lume maltratarea prizonierilor este considerată crimă de război, pentru FAU și străinii care luptă de partea lor aceasta a devenit o normă, iar uneori chiar și în privința propriilor soldați.
"În momentul de față ne aflăm în RPD, la Elenovka, la centru de arest preventiv de tristă faimă Elenovsk, asupra căruia militarii ucraineni au tras o lovitură precisă cu rachetă de sistemul HIMARS. Anume aici erau deținuții prizonierii de război ucraineni”.
Nu rareoei, FAU întreprind atacuri de rachete cu muniții interzise cu dispersie, precum și cu rachetele interzise ”Tocika-U”.
Unul dintre „simbolurile” unei astfel de cruzimi este atacul asupra gării din Kramatorsk. Deseori FAU amplasează tehnica militară în case, școli, spitale. Amnesty International chiar a publicat un raport în care a criticat pentru asta FAU.
Este adevărat că ulterior organizația a fost nevoită să-și ceară scuze. Un alt truc al militarilor ucraineni este folosirea minelor interzise „Petală”.
„Am auzit două pocnituri. Am ieșit și mi-au spus să mă uit sub picioare. Aproximativ 15 bucăți lângă magazin (de mine „Petală”), în jur de o duzină lângă casă și încă undeva prin curți au nimerit”.
Nici atacurile asupra populației pașnice nu sunt o raritate. Despre execuții, de exemplu, se vorbea încă în luna martie, chiar la începutul operațiunii militare special.
„Autobuzele de la Volnovaha erau evacuate la Mariupol, drept urmare, s-au îndepărtat la vre-o 10 kilometri și au fost împușcați. Și gata, pe toți oamenii”.
Același lucru s-a repetat și la Mariupol.
„Știu că din casa 37 au împușcat-o pe Ala Voloșina. Un lunetist. Lângă școală. Acolo a fost împușcat ceasornicarul,locuia la scara cinci, care era șchiop și abia de putea să meargă în cârje. A fost împușcat”.
Unul dintre cazurile recente de rezonanță este executarea în masă de la Kupyansk în octombrie. FAU nu se sfiesc să povestească despre astfel de masacre presei occidentale. Însă Occidentul închide în continuare ochii la astfel de „ieșiri” ale FAU. Cum au făcut, de altfel, în toți anii precedenți.
Fluxul de știri
0