Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANSA a depistat mai multe loturi de peşte cu paraziţi

© Sputnik / Miroslav Rotaripește
pește - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a depistat mai multe loturi de peşte cu paraziţi.
CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat ieri despre mai multe neconformităţi, depistate în urma investigațiilor de laborator efectuate la probe de pește.
„În timpul controalelor efectuate de către inspectorii Agenției la unități de alimentație publică de tip închis (grădinițe, școli, centre de plasament), au fost prelevate probe de produse alimentare, materie primă, inclusiv pește congelat, utilizate în organizarea procesului de alimentație. Ca urmare a investigațiilor de laborator efectuate, la produsele alimentare prelevate au fost depistate 3 loturi de pește congelat neconform, în care au fost detectați paraziți vizibili neviabili pe rămășițele de viscere, ceea ce contravine actelor normative”, indică ANSA.
În urma obținerii rezultatelor de laborator, conform prevederilor legale, peștele neconform a fost retras și s-a recomandat înlocuirea acestuia cu unul conform.
În context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită administrației unităților de alimentație publică din grădinițe, școli, centre de plasament etc. să dea dovadă de vigilență la recepționarea produselor alimentare privind corespunderea calității acestora cu actele de însoțire, pentru a preveni pătrunderea în alimentația cetățenilor a produselor alimentare neconforme.
Agenția va intensifica controalele în toate unitățile de alimentație publică de tip închis, în scopul asigurării conformității procesului de alimentație.
Neutralitatea menține pacea în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Podcasturi
"Neutralitatea menține pacea în Republica Moldova"
Fluxul de știri
0