Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dan Diaconu: România sub ocupație militară

© AP Photo / Vadim GhirdaBaza militară a SUA de la Deveselu, SUA
Baza militară a SUA de la Deveselu, SUA  - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Abonare
Concentrarea de trupe străine pe teritoriul României are și un impact grav asupra dramului de suveranitate națională pe care îl mai are țara. Aceasta este concluzia multor observatori ai spațiului public românesc.
BUCUREȘTI, 28 oct -Sputnik. Dan Diaconu, cunoscut analist politic și economic, atrage atenția asupra prezenței Diviziei 101 Aeropurtată, din cadrul forțelor armate ale SUA, pe teritoriul României. În opinia lui Diaconu, aceasta nu are doar rolul legat de criza din Ucraina, dar are și rolul efectiv de trupă de ocupație.
Istoria postbelică a celebrei divizii americane, spune Diaconu, este legată de apărarea intereselor americane în lume și unitatea militară este antrenată și pentru acțiuni polițienești și punitive în teritoriile ocupate. Prezența în România este legată de voința SUA de a controla această țară, în eventualitatea unor destabilizări interne.
”Mutarea Diviziei 101 în România este nu doar o tentativă de introducere a României în războiul din Ucraina, ci și o declarație transparentă de ocupare a țării noastre. Puțini știu că Divizia 101 a fost folosită în perioada postbelică strict ca unitate de protecție a intereselor americane în lume și că „know how”-ul diviziei nu se limitează doar la capacitatea sa de luptă ci și la ... acțiuni polițienești și punitive în teritoriile ocupate. Înțelegeți așadar că, din acest punct de vedere, în România a fost adusă o forță de ... instaurare a ordinii. Astfel, în cazul în care s-ar întâmpla ceva neprevăzut, băieții vor prelua controlul fără drept de apel, „pacificând” cu dezmierdarea mitralierei eventualele tendințe de nesupunere”, spune cunoscutul comentator politic.
Fluxul de știri
0