Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China susține consolidarea statutului de mare putere a Rusiei

© AFP 2022 / JOHN MACDOUGALLWang Yi
Wang Yi - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
China va sprijini Rusia pentru consolidarea statutului de mare putere pe scena internațională, a transmis șeful diplomației chineze, ministrul de Externe, Wang Yi.
BUCUREȘTI, 28 oct -Sputnik. Wang Yi, ministrul de Externe al Republicii Populare Chineze și membru al Biroului Politic al Partidului Comunist chinez a avut o convorbire telefonică cu ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, transmite CGTN.
Wang Yi a apreciat mesajul de felicitare transmis de Vladimir Putin lui Xi Jinping pentru alegerea sa ca secretar general în al XX-lea Congres al Partidului Comunist chinez. În opinia șefului diplomației chineze, mesajul a arătat nivelul înalt de încredere și susținere dintre China și Rusia.
De asemenea, a subliniat șeful diplomației chineze, China va susține cu fermitate Rusia sub conducerea președintelui Putin, în eforturile sale de a uni și a conduce poporul rus în depășirea dificultăților și atingerea obiectivelor sale. De asemenea, China, a spus Yi, va sprijini Rusia pentru consolidarea statutului de mare putere pe scena internațională.
China are voința de a aprofunda relațiile cu Rusia pe toate nivelurile, o colaborare care să asigure mai multă stabilitate acestei ordini mondiale instabile și volatile.
În răspunsul său, Lavrov a felicitat China și PCC-ul pentru reușita celui de-al XX-lea Congres, pe care îl consideră a fi fost un eveniment de importanță mondială.
De asemenea Lavrov a spus că Rusia este pregătită să întărească relațiile cu China pe toate nivelurile și să colaboreze pentru menținerea păcii și stabilității în regiune Asia-Pacific și în toată lumea.
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании Международного дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Rusia
Rusia nu va deveni un nou hegemon, a spus Putin
Fluxul de știri
0