Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cancelarul german va discuta despre situația din Ucraina în timpul vizitei în China

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaСаммит ЕС в Брюсселе
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Abonare
Cancelarul german Scholz va discuta despre situația din Ucraina cu președintele chinez Xi Jinping în timpul vizitei sale în China.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. În timpul vizitei sale în China din 3-4 noiembrie, cancelarul german Olaf Scholz se va întâlni cu președintele Xi Jinping pentru prima dată la Beijing și va purta discuții cu premierul Li Keqiang. Părțile vor discuta despre relațiile bilaterale și conflictul din Ucraina, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al guvernul german, Steffen Hebestreit.
Scholz va merge în China pe 3 noiembrie a acestui an pentru o vizită inaugurală.
"Pe 4 noiembrie 2022, cancelarul Scholz se va întâlni cu președintele Xi Jinping pentru prima dată la Beijing. După aceea, cancelarul va purta discuții cu premierul Li Keqiang", a declarat purtătorul de cuvânt al cabinetului de miniștri al Germaniei.
El a adăugat că în cadrul întrevederii se va discuta despre relaţiile bilaterale, probleme internaţionale precum lupta împotriva schimbărilor climatice, conflictul din Ucraina şi situaţia din regiunea Asiei de Est.
Se precizează că Scholz va fi însoțit de o delegație de afaceri în călătoria sa.
Fluxul de știri
0