Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe: În Moldova este vehiculată teza despre „amenințare rusă”

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaPurtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Abonare
Maria Zaharova a remarcat că în Moldova au fost investite din afară fonduri mari în ideologia rusofobă.
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. În Republica Moldova, este vehiculată metodic teza despre un fel de „amenințare rusă”, menită să justifice creșterea cheltuielilor pentru apărare și creșterea cooperării cu NATO, a declarat, joi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing.
„O tendință alarmantă este promovarea metodică în Moldova a tezei despre un fel de „amenințare rusă”. Scopul este evident – ​​pregătirea opiniei publice pentru creșterea cheltuielilor pentru apărare, justificarea unei cooperări sporite cu NATO și Uniunea Europeană, aparent pentru a proteja neutralitatea Republicii Moldova”, a subliniat Zaharova.
Potrivit acesteia, în această ideologie au fost investite fonduri semnificative.
„În această ideologie s-au pompat mulți bani și procesul a fost declanșat. Dar faptul că au tăiat în carne vie și că distrug legăturile dintre popoarele noastre constituite de zeci de ani (...) nu-i trece nimănui prin minte, pentru că cifrele acelor fluxuri monetare care au venit să promoveze tocmai o astfel de poziție”, a spus reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
Ea a menționat, de asemenea, că creșterea retoricii antiruse are loc în condițiile în care în țară se desfășoară proteste antiguvernamentale la care participă mii e oameni.
„Din păcate, evenimentele menționate (proteste – n.n.) sunt însoțite de o escaladare a retoricii anti-ruse din partea oficialităților țării: aceasta, în principiu, sunt la limită, aproape de rusofobie. S-a ajuns la punctul în care unii deputați din Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate fac apeluri în parlament pentru a recunoaște Rusia ca regim terorist, așa cum spun ei. Desigur, noi luăm act de astfel de declarații anti-ruse și ele, desigur, nu vor rămâne fără răspuns”, a spus Zaharova.
„Nu mai practicați rusofobia și nu va fi nevoie să comentăm toate acestea”, a rezumat ea, adresându-se autorităților moldovenești.
Fluxul de știri
0