Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a comentat sancțiunile impuse de SUA unor politicieni moldoveni și businessmeni ruși

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Abonare
Fost președinte ale Republicii Moldova Igor Dodon a fost solicitat de Sputnik Moldova că comenteze decizia de ieri a Trezoreriei de Stat a SUA de a impune sancțiuni împotriva a nouă persoane și a douăsprezece entități, inclusiv politicieni din țara noastră.
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. În lista celor împotriva cărora Departamentul Trezoreriei al SUA a impus sancțiuni sunt și doi oameni politici din Republica Moldova, Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Solicitat de Sputnik Moldova să comenteze decizia SUA, fostul președinte moldovean Igor Dodon a declarat că acest gest arată cine sunt adevărații stăpâni în țara noastră – americani.
Igor dodon s-a arătat mirat de faptul că SUA a impus sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc, care a fost un aliat fidel al americanilor.
“Sancțiunile împotriva lui Plahotniuc. Plahotniuc a fost utilizat de americani și după care a fost sancționat. La ce mă reer? Plahotniuc a făcut pentru interesele statelor Unite mult mai mult decât Maia Sandu la această etapă. Vă aduc aminte că pe timpul când Plahotniuc guverna în Republica Moldova a deschis Centrul NATo la Chișinău, a cedat stadionul (Republica – n.n.), primul a început Plahotniuc, a aprobat legea, a închis posturile TV rusești, a întors (din zbor – n.n.) avionul lui Rogozin și după toate acestea americanii îl sancționează pe Plahotniuc. E foarte interesant”, a declarat fostul președinte moldovean.
Totodată dodon a spus că aceeași soartă îi așteaptă astăzi și pe actualii guvernanți, care fac jocul americanilor, și care vor ajunge în situația lui Plahotniuc.
„Și eu nu înțeleg bucuria celor de la guvernare pentru exact așa au să ajungă și ei: Maia Sandu, Gavriliță. Atunci când voi nu o să mai fiți interesanți, când nu au să mai aibă niciun interes americani (ca să guvernați voi – n.n.), pur și simplu, au să vină alții, atunci pe voi au să va penalizeze exact așa. Este clar că americanii au interesele lor, noi toți înțelegem. Au interesele lor, dar noi trebuie să avem interesele noastre. Și acesta este un exemplu clar, de învățătură pentru toți politicienii din Republica Moldova, care credeau că dacă au să facă jocul americanilor împotriva rușilor, americanii au să-i păzească. Nu-i păzește pe nimeni, absolut”, a afirmat Dodon.
Igor Dodon s-a arătat mirat și de poziția SUA, care, mai întâi, l-a protejat pe Vladimir Plahotniuc, iar acum îi impune sancțiuni.
„Și poziția americanilor este stranie. Adică ei, mai întâi, l-au adus la ei pe Plahotniuc, când acesta fugit din Moldova, l-au ținut acolo în Miami, l-au ținut un an de zile. Ce ei atunci nu știau de toate fărădelegile pe care le-au făcut Plahotniuc? Știau. Dar atunci l-au luat la dânșii, l-au păzit”, a mai declarat Igor Dodon.
Fluxul de știri
0