Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Contract de livrare a gazelor din Bulgaria în Moldova

© AP Photo / Aurel ObrejaRețeaua de distribuție a gazelor din Republica Moldova
Rețeaua de distribuție a gazelor din Republica Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Abonare
Republica Moldova și Bulgaria au semnat astăzi un contract de livrare a gazelor naturale prin intermediul rețelelor de transport de gaz ale „Bulgartransgaz".
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Documentul a fost semnat în cadrul vizitei la Chișinău a președintelui Republicii Bulgaria, Rumen Radev.
Contractul a fost semnat de către directorul executiv al „Bulgartransgaz”, Vladimir Malinov, și directorul general interimar al „Energocom” Vadim Bînzari. Ulterior președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și omologul său bulgar au susținut o conferință de presă.
„Trecem prin cea mai gravă criză energetică, și nu mai avem dubii că resursele energetice sunt utilizate de Rusia ca arme ca să ne submineze statul și fragila noastră democrație. Salut semnarea contractului dintre Energocom și Bulgartransgaz. Accesul la surse alternative de energie ne va consolida independența energetică și ne va ajuta să fim mai rezilienți. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Bulgaria. Ne dorim extinderea cooperări bilaterale în domeniile economice, precum și cooperarea mai strânsă în domeniul cultural și educațional ”, a menționat șefa statului, Maia Sandu.
Președintele bulgar, Rumen Radev, a menționat că țara sa susține parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova, iar contractul semnat astăzi este un pas important în susținerea Chișinăului. El a menționat că în cadrul vizitei au fost discutate mai multe subiecte ce țin de investiții dar și subiecte culturale.
În baza acestui contract Moldova va putea primi gaz printr-o conductă internațională.
Președintele Bulgariei, Rumen Radev, efectuează astăzi o vizită de lucru la Chișinău.
Fluxul de știri
0