Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Toate aceste exerciții militare au doar un scop, de a menține la guvernare acest regim"

"Toate aceste exerciții militare au doar un scop: De a menține la guvernare acest regim"
Abonare
Dumitru Roibu, politolog: "Bănuiesc că toate aceste exerciții militare urmăresc scopul de a menține acest regim la putere în caz de necesitate. Nu cred că ar fi cazul să desfășurăm antrenamente militare cu structuri străine, în special cu NATO".
Astăzi, în nordul țării, Brigada de poliție cu destinație specială “Fulger” a IGP va desfăşura exerciţii tactice de antrenament privind abilitățile poliţieneşti la aplicarea procedeelor de identificare, neutralizare şi reţinere a infractorilor. Politologul Dumitru Roibu susține că astfel de exerciții au doar scopul de a menține actualul regim la putere în caz că guvernanții se vor simți în pericol.

“Astfel de exerciții după părerea mea au un singur scop. De a menține la putere acest regim în caz de necesitate. Forțele de ordine sunt antrenate de a se opune unor proteste în masă care vor cere demisia actualei puteri și vor solicita alegeri parlamentare”, a spus Roibu.

Politologul este de părere că aceste acțiuni de antrenament au legătură directă cu antrenamente comune desfășurate tot mai des împreună cu trupele din străinătate.

“Consider că antrenarea trupelor străine în special cele NATO, pe teritoriul Republicii Moldova, este un pas greșit. Este o decizie politică neasumată, iresponsabilă. Nu există riscuri de ordin militar asupra țării noastre”, a mai declarat Roibu.

Potrivit mai multor studii sociologice, 85% din cetățenii moldoveni susțin statutul de neutralitate, iar 55 % consideră că Federația Rusă luptă la moment cu blocul occidental colectiv NATO.
Fluxul de știri
0