Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția a continuat până noaptea târziu să scoată corturile din fața Procuraturii Generale

© Sputnik / Rodion StepanchukProtest
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Abonare
Oamenii legii au continuat până noaptea târziu să scoată corturile din fața Procuraturii Generale.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Poliția a scos până seara târziu unele corturi ale protestatarilor care au fost amenajate în fața clădirii Procuraturii Generale. Altel, în jur de 50 de corturi au fost ridicate de forțele de ordine, anunță reprezentanții Partidului Șor.
"Și de această dată a fost invocat motivul că nimeni nu se afla în acestea", se arată într-un comunicat emis de Partidului Șor.
Totodată, partidul „ȘOR” a anunțat că condamnă categoric toate abuzurile poliției în raport cu protestatarii pașnici din fața sediului Procuraturii generale.
"Motivul invocat de reprezentanții forțelor de ordine nu rezistă niciunei critici și nu are nicio justificare. Oamenii nu au încălcat ordinea publică, iar dacă se atestă astfel de cazuri, izolate, legislația prevede că poliția trebuie să acționeze punctual, fără a afecta buna desfășurare a manifestației. Calificăm comportamentul oamenilor în uniformă drept o intimidare a participanților la acțiunile de protest, o executare a ordinelor directe ale președintelui Maia Sandu, o reacție de frică la creșterea intensității manifestațiilor antiguvernamentale", scrie partidul „ȘOR”.
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Politică
Protest în Capitală: Oamenii au încercat să blocheze intrarea în Procuratura Generală
Fluxul de știri
0