Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinău a solicitat Tiraspolului convocarea unei reuniuni în formatul „1+1”

© Sputnik / Sorokopud Juliaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Abonare
Chișinăul intenționează să discute cu Tiraspolul despre situația de criză creată în sectorul energetic.
Autoritățile de la Chișinău au solicitat Tiraspolului convocarea unei reuniuni în formatul „1+1” pentru a discuta gestionarea crizei energetice,
Potrivit Biroului politici de reintegrare, autoritățile au cerut convocarea unei întrevederi de lucru la nivel de reprezentanți politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului.
„Necesitatea dialogului este condiționată de criza energetică care se amplifică. Este necesar să fie discutate aspectele problematice, clarificate momentele tehnice și identificate soluții pentru depășirea problemelor apărute recent pe întreg teritoriul țării”, se specifică într-un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.
La discuții sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în formatul de negocieri „5+2”.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2022
Societate
Ceban: Livrarea gazelor naturale către regiunea transnistreană direct nu este posibilă
Fluxul de știri
0