Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, revine în arest la domiciliu

© Sputnik / Rodion ProcaTauber
Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, revine în arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit unei decizii a Curții de Apel Chișinău.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Curtea de Apel a examinat astăzi recursul procurorilor la decizia judecătoriei Chișinău, prin care vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost eliberată din arestul la domiciliu și plasată sub control judiciar pentru 30 de zile.
Marina Tauber a fost reținută la 21 iulie 2022, fiind învinuită în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării partidului său din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii.
Cinci persoane reținute în cadrul anchetei privind finanțarea protestului Partidului „Șor”, au fost plasate în arest preventiv, iar 17 persoane – în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.
Acestea sunt bănuite de complicitate la acceptarea „finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat”, precizează procuratura într-un comunicat.
Amintim că joi, 20 octombrie, în urma percheziției efectuate la activiști ai Partidului „Șor” din mai multe localități, au fost ridicate 20 de pungi negre, cu cca 3,5 milioane de lei, bani destinați finanțării protestelor organizate de formațiunea lui Ilan Șor.
Protestatarii pichetează Președinția   - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Politică
Flash-mob la Președinție: Ședințele Consiliului Suprem de Securitate să fie publice
Fluxul de știri
0