Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reuters: Rusia poate evita plafonul de preţ impus de G7

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia va continua să expedieze cea mai mare parte a petrolului său către clienți după ce mecanismul impus G7 de plafonare a preţului va intra în vigoare pe 5 decembrie, a relatat Reuters.
Rusia va continua să expedieze cea mai mare parte a petrolului său către clienți după ce mecanismul impus G7 de plafonare a preţului va intra în vigoare pe 5 decembrie, a relatat Reuters, menţionând că țara are acces la suficiente cisterne și servicii, precum și la cele din Asia, pentru a continua comerțul.
Grupul celor șapte economii cele mai dezvoltate - SUA, Canada, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Japonia - a convenit luna trecută să aplice un plafon de preț asupra petrolului rusesc, în încercarea de a reduce veniturile țării din exporturile de energie. Limita de preț nu a fost încă decisă. De asemenea, firmelor bancare, de asigurări și de transport maritim li se va interzice să furnizeze servicii companiilor rusești care vând petrol la un preț peste limita stabilită. De asemenea, 5 decembrie este termenul limită până la care UE va interzice toate importurile rusești maritime de ţiţei brut.
Cu toate acestea, potrivit unui oficial al Trezoreriei SUA, citat de Reuters, între 80% și 90% din petrolul rusesc ar putea continua să fie expediat în afara mecanismului de plafonare.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Rusia
Rusia va aborda la ONU problema pregătirii de către Ucraina a unei ”bombe murdare”
Unele nave își schimbă țările de origine, iar entitățile comerciale sunt mutate în afara G7 pentru a se sustrage plafonului, a adăugat oficialul.
„În teorie, există o flotă din umbră suficient de mare pentru a continua fluxurile rusești de ţiţei brut după 5 decembrie. Multe dintre aceste nave din umbră vor fi capabile să se autoasigure sau vor putea fi asigurate prin asigurarea rusească P&I [Protecție și asigurare de despăgubire]”, a declarat pentru Reuters Andrea Olivi, de la gigantul de mărfuri Trafigura.
În plus față de propriile cisterne, Rusia ar putea angaja și nave chineze și indiene, iar comercianții de petrol și companiile de asigurări vor veni din Orientul Mijlociu și Asia, a menţionat Reuters, citând reprezentanți ai industriei.
Rusia este cel de-al treilea cel mai mare producător de petrol din lume, potrivit Administrației de Informații Energetice din SUA. Se pare că plafonul de preț ar putea fi stabilit la 60 de dolari pe baril, spre deosebire de prețul curent de aproximativ 90 de dolari. Rusia a declarat că nu va furniza petrol și alte mărfuri sub un plafon de preț și nici dacă va considera condițiile comerciale ca fiind neprofitabile.
Fluxul de știri
0