Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nu se recomandă folosirea liftului: Ultimele decizii luate de CSE

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaComisia Națională pentru Situații Excepționale
Comisia Națională pentru Situații Excepționale  - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2022
Abonare
Comisia Națională pentru Situații Excepționale s-a întrunit astăzi în ședință. Iată ce decizii au fost luate.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a publicat deciziile cu referire la economisirea energiei electrice în contextul stării de alertă pe piața energiei electrice a Moldovei.
Potrivit deciziei CSE, în contextul riscului întreruperilor de energie electrică în orele consumului de vârf, nu se recomandă folosirea liftului în intervalele 07:00-11:00 și 18:00-23:00, pentru evitarea blocării în mers a ascensorului.
De asemenea, administratorii clădirilor publice și centrelor comerciale vor asigura: funcționarea instalațiilor de încălzire în regim minim sau la o temperatură nu mai mare de 19 °C, iar în afara orelor de lucru – de 15 °C, în încăperile unde tehnic este posibilă reglarea instalației de încălzire, dar și reducerea iluminatului interior al clădirilor cu cel puțin 30 %, acolo unde este posibil și deconectarea acestuia de îndată ce încăperile sunt neocupate.
Totodată, se cere deconectarea havuzurilor. vitrinelor, iluminatului decorativ arhitectural și publicitar cu excepția iluminatul firmelor în timpul orelor de lucru.
Potrivit deciziei, va fi suspendată funcționarea scărilor rulante între orele 07:00-10:00 și 18:00-23:00 cu excepția celor utilizate pentru transportarea greutăților în unitățile comerciale.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2022
Politică
Deciziile Consiliului Suprem de Securitate în contextul crizei energetice
Fluxul de știri
0