Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban: UE va avea soarta URSS

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Abonare
La comemorarea revoluției maghiare din octombrie, Viktor Orban a spus că Uniunea Europeană este condamnată să aibă aceeași soartă ca Uniunea Sovietică.
BUCUREȘTI, 24 oct - Sputnik. Prezent la o ceremonie de comemorare ținută în orașul Zalaegerszeg, premierul maghiar Viktor Orban a făcut o paralelă între situația Ungariei din 1956, când era presată de către Uniunea Sovietică să își piardă suveranitatea și prosperitatea, și situația de acum, când Ungaria este supusă presiunilor UE.
”Să nu ne facem griji pentru cei care trag asupra Ungariei ascunşi în umbră, de undeva din turnurile de pază de la Bruxelles", a declarat el. "Ei vor sfârşi acolo unde au sfârşit şi predecesorii lor", a spus Orban prezicând Uniunii Europene un destin similar cu cel al URSS.
În Ungaria se discută despre oportunitatea declanșării unui referendum pe tema sancțiunilor impuse de UE contra Federației Ruse, sancțiuni ce afectează în mai mare măsură Ungaria și restul țărilor europene, susține guvernul Orban.
De asemenea a început o campanie publică în care sunt prezentate mesaje despre cum sancțiunile Bruxelles-ului lovesc de fapt în Ungaria și în maghiari, în prosperitatea și securitatea acestora.
Ungaria este singurul stat din UE care se opune activ sancțiunilor economice contra Federației Ruse, dar și susținerii militare a regimului de la Kiev.
Fluxul de știri
0