Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Șoigu a discutat la telefon cu omologii săi de peste hotare

© Sputnik / Sergey GuneevSerghei Șoigu
Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Abonare
Ministrul rus al Apărării Șoigu a purtat discuții telefonice cu omologii săi din SUA, Franța, Marea Britanie și Turcia.
CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a discutat duminică la telefon cu miniștrii apărării ai SUA, Franței, Turciei și Marii Britanii, fiind abordată situația din Ucraina, informează RIA Novosti.
Astfel, Ministerul rus al Apărării a comunicat pe 23 octombrie că Shoigu a discutat situația din Ucraina cu ministrul american al Apărării, Lloyd Austin.
În afară de aceasta, ministrul de resort a avut o convorbire cu ministrul francez al Apărării, Sebastian Lecornu și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibila utilizare de către Kiev a unei „bombe murdare”, a comunicat departamentul militar rus.
Instituția a mai informat de asemenea că Șoigu i-a adus la cunoștință îngrijorările cu privire la posibilele provocări ale Ucrainei cu utilizarea unei „bombe murdare” și ministrului turc al Apărării, Hulusi Akar.
Totodată, ministrul rus a avut o discuție telefonică și cu ministrul britanic al apărării, Ben Wallace. Șoigu și-a împărtășit cu acesta îngrijorarea cu privire la posibilele provocări ale Ucrainei cu folosirea unei „bombe murdare”.
După cum au declarat surse demne de încredere din mai multe țări – inclusiv din Ucraina – conform informațiilor primite, regimul de la Kiev pregătește o provocare pe teritoriul său legată de detonarea unei „bombe murdare” sau a unei muniții nucleare cu capacitate redusă. Scopul provocării este de a acuza Rusia că folosește arme de distrugere în masă în teatrul de operațiuni ucrainean și, prin urmare, de a lansa o campanie antirusească extrem de puternică în lume, îndreptată spre subminarea încrederii în Moscova. rmare, de a lansa o campanie antirusească extrem de puternică în lume. Din diverse surse a devenit cunoscut faptul că, sub conducerea curatorilor occidentali, Kievul a început deja realizarea practică a planului. Conducerea Combinatului Minier de Est, situată în orașul Joltîe Vodî, regiunea Dnepropetrovsk, precum și a Institutului de Cercetări Nucleare de la Kiev, au primit sarcina să producă acea „bomba murdară”. Munca asupra acesteia se află deja în stadiul final.
Militari americani și tehnică militară care se îndreaptă spre România - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Internațional
Divizia 101 aeropurtată, elită a armatei americane a sosit în România
Fluxul de știri
0