Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Demisia lui Dîncu: se pregătește România de război?

© Photo : Guvernul RomânieiVasile Dîncu
Vasile Dîncu - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Abonare
Demisia ministrului Vasile Dîncu, aparent legată de declarațiile sale cu privire la posibilitatea păcii în Ucraina, deschide posibilitatea unor interpretări îngrijorătoare pentru România.
BUCUREȘTI, 24 oct -Sputnik. După declarațiile lui Dîncu, prin care acesta considera că Ucraina și Rusia vor trebui să încheie conflictul la masa negocierilor, acesta a fost atacat atât de președinte, cât și de premier, dar și de presa mainstream, a propagandei atlantiste.
Cu toate acestea, ministrul părea să fi supraviețuit scandalului și că își va continua activitatea. Însă, după o săptămână, ministrul Apărării decide să își prezinte demisia. Iar cauza invocată a demisiei indică mari probleme pentru România.
În scrisoarea de demisie adresată premierului Nicolae Ciucă, Dîncu a menționat cauza: imposibilitatea de a mai colabora cu președintele Iohannis.
„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.” a scris Dîncu în scrisoarea sa de demisie.
Acest lucru trebuie coroborat cu creșterea prezenței militare străine pe teritoriul României, inclusiv a prezenței unor trupe cu potențial ofensiv ale armatei americane.
Informațiile cu privire la această concentrare de trupe și antrenamentele cu muniție de război care reproduc bătălii din Ucraina, au ajuns la români, ”gazdele” involuntare ale acestor trupe străine, prin intermediul presei occidentale, autoritățile românești și presa mainstream, subordonată propagandei euro-atlantice refuzând să își informeze cetățenii cu privire la aceste realități.
Întrebarea care rămâne este: ce știe de fapt Dîncu și care este motivul pentru care nu mai poate colabora cu Iohannis? Să fie faptul că forțe străine de interesele românilor împing țara spre război?
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Analize și opinii
Cristoiu: Din România va porni cel de-al treilea război mondial?
Fluxul de știri
0