Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii au votat o nouă rezoluție în care acuză PAS de uzurparea puterii în stat

© Sputnik / OsmatescoПикет Партии "Шор" у здания суда сектора Чеканы в Кишиневе, 22.10.2022
Пикет Партии Шор у здания суда сектора Чеканы в Кишиневе, 22.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Abonare
Crearea unui guvern popular, al unui tribunal al poporului și constituirea „Scutului Poporului”, o organizație care să nu permită implicarea Republicii Moldova în război și să nu admită modificarea statutului de neutralitate a țării.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Acestea sunt deciziile care au fost votate de către protestatarii adunați astăzi în centrul Capitalei, în cadrul unei rezoluții.
Astfel, potrivit rezoluției, Guvernul popular va avea menirea să protejeze cetățenii de abuzurile guvernării, să identifice soluții de urgență pentru crizele existente și să inițieze un dialog direct cu factorii de decizie la nivel local, dar și cu partenerii strategici din străinătate. De asemenea, structura, în cazul în care va exista vacuum de putere, va asigura ordinea constituțională și va putea organiza alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.
„Decidem constituirea Tribunalului Poporului, ca putere juridică reprezentativă, care va avea următoarele sarcini: monitorizarea și centralizarea tuturor abuzurilor și ilegalităților comise de președintele Maia Sandu și guvernarea PAS, pe toată durata mandatelor lor, judecarea și condamnarea tuturor persoanelor vinovate de trădarea intereselor naționale, așa cum prevede Constituția Republicii Moldova și Codul de Procedură Penală, precum și judecarea și condamnare tuturor persoanelor vinovate de uzurparea puterii de stat și exercitarea ei în nume propriu”, se mai conține în rezoluția adoptată de protestatarii adunați în Capitală.
Potrivit oamenilor care au votat rezoluția, crizele energetice fără precedent și scumpirile galopante au fost provocate de incompetența și iresponsabilitatea clasei guvernante, reprezentată de președintele Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate, care au lăsat țara fără surse sigure de alimentare cu gaz și electricitate, în prag de iarnă. Mai mult, oamenii au acuzat guvernarea PAS de uzurparea puterii în stat.
Fluxul de știri
0