Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Șor: La protestul antiguvernamental de astăzi participă peste 50 de mii de oameni

© Sputnik / Rodion ProcaМассовый антиправительственный митинг в Кишиневе 23.10.2022
Массовый антиправительственный митинг в Кишиневе 23.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Abonare
Peste 50 de mii de oameni nemulțumiți de acțiunile regimului PAS și ale Maiei Sandu, după ce au fost împiedicați să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale, s-au îndreptat spre Procuratura Generală, acolo unde au instalat corturi, pentru a manifesta nonstop.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Aceasta este anunță Partidul Șor într-un comunicat de presă. Totodată liderii protestatarilor susțin că alți peste 20 de mii de oameni au fost împiedicați de poliție și alte structuri ale statului să ajungă la proteste, la indicația puterii.
Jos dictatura! Jos Maia Sandu! - sunt lozincile antiguvernamentale pe care le-a scandează mulțimea, care cere demisia guvernării și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.
„Noi trebuie să ne apărăm drepturile. Trebuie să continuăm protestele. Poliția trebuie să răspundă pentru toate încălcările pe care le-a comis. Nicio instituție a statului nu reprezintă interesele poporului. Vom protesta în fața Procuraturii Generale, o altă instituție coruptă care respectă indicațiile Maiei Sandu. Nu vom pleca de aici până când se va face dreptate, până când șefii acestei instituții, care încalcă legile țării noastre, vor pleca. Justiția este capturată. Eu nu am venit la proteste pentru dosarul meu, ci pentru ca să-i apăr pe cetățeni, ca să nu ajungă în locul meu, care au stat după gratii pe nedrept”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.
„Maia Sandu a instituit un stat polițienesc. Jos dictatura! Nu vom ceda! Vrem să fie organizate alegeri anticipate cât mai curând. Puterea în stat aparține poporului. Oamenii au ieșit din nou în stradă, pentru a cere un trai decent, prețuri și tarife mai mici”, a adăugat deputatul PCRM, Diana Caraman.
Manifestații antiguvernamentale au avut loc simultan în mai multe locații din Chișinău. Este vorba despre Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul Național de Securitate Publică, Inspectoratul General de Carabinieri, Brigada cu Destinație Specială „Fulger”, în preajma clădirii Guvernului, precum și în fața Companiei „Teleradio-Moldova”. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că noua conducere a acestei instituții refuză să reflecte manifestațiile antiguvernamentale.
Fluxul de știri
0