Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul „ȘOR” anunță că guvernarea încearcă să compromită protestele

© Sputnik / OsmatescoПикет Партии "Шор" у здания суда сектора Чеканы в Кишиневе, 22.10.2022
Пикет Партии Шор у здания суда сектора Чеканы в Кишиневе, 22.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Abonare
Partidul „ȘOR” respinge categoric toate acuzațiile aduse de către reprezentanții Ministerului de Interne că ar pune la cale destabilizări la protestul de astăzi din Capitală.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Partidul „ȘOR” a anunțat într-un comunicat de presă, cu puțin timp înainte de începerea manifestațiilor din municipiul Chișinău, că guvernarea încearcă, prin dezinformări și manipulări, să compromită protestele antiguvernamentale. Asta după ce poliția a dat mai multe comunicate de presă în care anunța că protestatarii ai intenționa să aplice forța ca să pătrundă în Paiața Marii Adunări Naționale, acolo unde organizatorii acțiunii de protesta au anunțat, în cererea prealabilă la primăria Chișinău, că va avea loc manifestația.
“Scopul nostru este ca protestele să nu iasă din cadrul legal, dar, în același timp, cerem tranșat forțelor de ordine să nu îngrădească în niciun fel dreptul fundamental, garantat de Constituție, la întruniri și libera exprimare”, afirmă organizatorii protestului în comunicatul de presă.
“În loc să vină cu insinuări, dezinformări și manipulări, reprezentanții MAI ar face bine să facă exact ceea pentru ce sunt plătiți din bani plătitorilor de taxe și impozite: să asigure ordinea publică și buna desfășurare a întrunirii de astăzi. Nimic mai mult”, mai afirmă ei.
“Știm că protestele deranjează foarte mult actuala guvernare. De aceea, PAS încearcă, prin orice mijloace, să bage frică în oameni și să descurajeze protestatarii să iasă în stradă. Singura preocupare a PAS este să înăbușe valul protestatar și să îl compromită. Iată de ce aruncă în spațiul public informații manipulatorii și dezinformări. Dreptul nostru de a protesta nu-l poate anula nimeni. Nici poliția, nici SIS, nici Maia Sandu. Protestul de astăzi este unul popular și este îndreptat împotriva acțiunilor antipopulare ale regimului PAS”, se arată în comunicatul de presă al Partidului Șor.
În final, organizatorii protestului îi cheamă “pe oamenii care vor veni astăzi în Piața Marii Adunări Naționale să respecte ordinea publică și legea, dar, în același timp, să fie cu ochii în patru la provocările puse la cale de către poliției și guvernarea PAS”.
Amintim că mii de oameni deja s-au adunat în centrul municipiului Chișinău pentru a participa la tradiționalul protest de duminică, organizat de Partidul Șor.
Este impresionant și numărul polițiștilor, care nu vor să le permită protestatarilor să acceadă în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde organizatorii protestelor au anunțat că vor protesta în cererea prealabilă depusă la Primărie.
Fluxul de știri
0