Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Șor acuză poliția că a aplicat ilegal forța

© Sputnik / Rodion ProcaПалатки протестующих у здания Генпрокуратуры 23.10.2022
Палатки протестующих у здания Генпрокуратуры 23.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Abonare
Organizatorii protestelor din centrul Capitalei, care reprezintă Partidul Șor, îi acuză pe oamenii legii că execută ordinele guvernanților: protestatarii au fost bătuți și împiedicați să se deplaseze spre PMAN.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Poliția i-a lovit pe participanții la mitingul antiguvernamental de astăzi. După ce au difuzat, de dimineață, mai multe comunicate cu dezinformare și insinuări, forțele de ordine au recurs la blocarea deplasării coloanei de protestatari pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt dinspre Academia de Științe spre Piața Marii Adunări Naționale, anunță liderii protestatarii.
“Deși organizatorii manifestației au prezentat toate actele coordonate cu autoritățile locale, care permit desfășurarea mitingului, forțele de ordine au refuzat să permită deplasarea oamenilor în Piața Marii Adunări Naționale”, mai precizează reprezentanții Partidului Șor.
“Miile de polițiști, mobilizați astăzi de guvernare i-au bătut pe câțiva tineri, pe care i-au luat cu forța și i-au urcat în microbuze. În spatele cordoanelor de polițiști stau simpatizanți ai președintelui Maia Sandu, care îi încurajează pe polițiști să-i agreseze pe manifestanți au strigat : „Așa, uciși!”, mai afirmă reprezentanții Partidului Șor în comunicatul de presă.
Vom menționa că, dat fiind că coloana protestatarilor nu a fost lăsată să se deplaseze spre PMAN, protestatarii și-au desfășurat mitingul în fața Procuraturii Generale, unde au instalat corturi și unde au intenția să staționeze mai mult timp.
Fluxul de știri
0