Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mass-Media: Planurile militare ale Germaniei au suferit eșec

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaАвиашоу AIRPOWER22
Авиашоу AIRPOWER22 - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Abonare
Handelsblatt: Germania anulează proiectele de reînarmare a armatei din cauza inflației și a monedei slabe.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Guvernul german reduce o serie de programe de reînarmare a Bundeswehr din cauza inflației ridicate și a întăririi dolarului față de euro, anunță ziarul german Handelsblatt, citând politicieni care au solicitat anonimatul și reprezentanți ai industriei de apărare.
Din cauza inflației și a dolarului puternic, achizițiile de arme planificate s-au dovedit a fi mai scumpe decât se credea inițial, acest lucru afectând în special proiectele pentru Marina Militară și Forțele Aeriene, scrie ziarul, care este citat de RIA Novosti.
„Având în vedere că multe proiecte sunt concepute pentru cinci - șapte ani, inflația în această dimensiune creează o problemă financiară serioasă”, a declarat o sursă familiarizată cu situația pentru Handelsblatt.
Este vorba despre a treia serie de corvete K130, noi avioane Eurofighter în versiunea pentru război electronic, fregate noi, precum și noi obuziere autopropulsate, care ar trebui comandate pentru a le înlocui pe cele livrate în Ucraina.
În plus, comanda pentru a cincea generație de avioane de luptă F-35 fabricate de SUA va fi „aparent” redusă, întrucât Berlinul aștepta achiziții la nivelul de dinainte de criză al dolarului față de euro, susține publicația. Un dolar puternic face importurile din SUA mai scumpe, ceea ce se reflectă în planurile de cumpărare de echipamente.
O sursă anonimă din guvernul de coaliție a declarat ziarului că dimensiunea celui de-al doilea lot de vehicule de luptă de infanterie Puma, pe care plănuiau să cheltuiască 304 milioane de euro în acest an, „scădea în fiecare săptămână”.
În același timp, reprezentanții industriei militare s-au plâns că bugetul de 100 de miliarde de euro nu este suficient pentru a pune în aplicare dorințele Bundeswehr. Potrivit unuia dintre ei, pentru asta sunt necesare 200 de miliarde de euro.
Săptămâna trecută, Politico a anunțat că fondul de rezervă al UE, conceput pentru a ajuta țările să înlocuiască armele furnizate Ucrainei, nu poate face față valului de cereri de rambursări.
Țările occidentale se confruntă cu creșterea prețurilor la energie și cu o inflație record din cauza impunerii de sancțiuni împotriva Moscovei și a politicii de abandonare a combustibilului rusesc. Pe fondul unei creșteri a prețului combustibilului, în principal al gazelor, industria din Europa și-a pierdut în mare măsură avantajele competitive, ceea ce a afectat și alte sectoare ale economiei.
Fluxul de știri
0