Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Creștere spectaculoasă a exporturilor de produse medicale nipone în Rusia

© Sputnik / Valeriy MelnikovFarmacie în Federația Rusă
Farmacie în Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Abonare
Ministerul de Finanțe al Japoniei a anunțat o creștere semnificativă a exporturilor de utilaje și echipamente medicale către Rusia.
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Ministerul de Finanțe al Japoniei a anunțat o creștere de 2,586 de ori mai mare a exporturilor de produse medicale către Rusia în șase luni.

În septembrie, Japonia a majorat exportul de dispozitive medicale către Rusia de 5,782 de ori. Iar până la sfârșitul primei jumătăți a anului fiscal 2022, care a început la 1 aprilie, de 2,586 de ori, potrivit datelor Ministerului de Finanțe nipon, care este citat de RIA Novosti.

În plus, în luna septembrie, Ministerului japonez de Finanțe a înregistrat o creștere a exporturilor de calculatoare în aceeași direcție de 1,243 de ori. Asta în timp ce în prima jumătate a anului fiscal, exporturile acestora au scăzut cu 38,8 la sută.
În prima jumătate a anului fiscal 2022, s-a înregistrat o scădere și a exporturilor din Japonia către Rusia de mașini (cu 21,7 la sută), motociclete (14,6 la sută) și piese de schimb (76,6 la sută).
Potrivit Ministerului nipon de Finanțe, în luna septembrie volumul total al exporturilor către Rusia a scăzut cu 31,4 la sută, în timp ce importurile au scăzut cu 6,5 la sută.
Fluxul de știri
0