Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a avertizat Occidentul despre linia periculoasă a confruntării cu Rusia

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Abonare
MAE rus: Furnizând armament Ucrainei, Occidentul se apropie de linia periculoasă a confruntării cu Rusia.
CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Furnizând armament Ucrainei, Occidentul se apropie de linia periculoasă a unei ciocniri militare directe cu Rusia, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Țările NATO, de parcă s-ar lua la întrecere între ele, continuă să ”pompeze” arme și muniții către regimul de la Kiev, să-i furnizeze informații de spionaj, să antreneze soldați regimului de la Kiev, să determine țintele pentru acțiunile de luptă, apropiindu-se în acest fel de linia periculoasă a unei confruntări militare directe cu Rusia”, a spus ea.
Zaharova a adăugat că asistența militară totală a Occidentului pentru Ucraina s-a ridicat deja la 42,3 miliarde de dolari, din care mai mult de jumătate îi revine Statelor Unite.
Ea a subliniat că țările „care alocă astfel de sume uriașe de bani și furnizează armamente regimului de la Kiev, sunt donatorii, sponsorii acestei activități extremiste”. De aceea țările NATO caută să „învinuiască pe oricine doar pentru a îndepărta orice bănuială în privința lor”.
Pe fundalul operațiunii, Statele Unite și aliații lor din NATO continuă să furnizeze armamente Ucrainei. Președintele Joe Biden a semnat legea cu privire la lend-lease, Washingtonul alocă zeci de miliarde de dolari Kievului. Moscova a subliniat în repetate rânduri că livrarea tehnicii militare occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transporturile devin o țintă legitimă pentru armata rusă.
Rusia desfășoară din 24 februarie o operațiune militară în Ucraina. Vladimir Putin a spus că sarcina ei este „protejarea oamenilor care, timp de opt ani, au fost supuși batjocurii și genocidului de către regimul de la Kiev”. Potrivit lui, scopul final este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși.
soldați moldoveni la exercițiul Scutul de Foc-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Politică
Ministerul Apărării dezminte din nou: fără mobilizare în luna noiembrie
Fluxul de știri
0