Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Afacerea vaccinurilor anti-covid: va cădea capul lui von der Leyen?

© AP Photo / Virginia MayoUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Afacerea vaccinurilor anti-covid zguduie Comisia Europeană. 71 de miliarde de euro pentru 4,6 miliarde de doze de vaccin (în medie, 10 vaccinuri pentru fiecare cetățean din UE)- un scandal ce ar fi suficient de mare ca să pună capăt carierei politice a lui von der Leyen
BUCUREȘTI, 20 oct - Sputnik. Parchetul Uniunii Europene (EPPO) a început o investigație cu privire la achizițiile de vaccinuri contra coronavirusului, făcute de Comisia Europeană în numele statelor membre ale UE. Focalizarea anchetei va fi înspre președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, mai ales în contextul descoperirilor făcute de presă încă din 2021 cu privire la relațiile dintre aceasta și compania Pfizer.
EPPO a confirmat începerea investigației pe 14 octombrie, dar purtătorul de cuvânt al instituției a spus că nu vor fi oferite mai multe detalii în acest prim stagiu al anchetei.
Europarlamentarul Cristian Terheș a solicitat în plenul Parlamentului European demisia Ursulei von der Leyen.
„Ursula von der Leyen trebuie demisioneze imediat și necondiționat din poziția de Președinte al Comisiei Europene ca urmare a faptului că acțiunile ei sunt în momentul de față anchetate penal de către Parchetul European (EPPO)”, a cerut europarlamentarul Cristian Terheș în plenul Parlamentului european.
Acesta a atras atenția asupra lipsei de transparență a Comisiei von der Leyen, altfel imperativă cu statele membre în asumarea transparenței în ceea ce privește cheltuirea banilor comunitari.
Așa că, solicit şi fac apel din nou pentru demisia imediată și necondiționată [a Ursulei von der Leyen]!
Fluxul de știri
0