Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Consiliul Federației a aprobat decretul lui Putin privind starea de război

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaȘedința Consiliului Federației Rusiei
Ședința Consiliului Federației Rusiei  - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Abonare
Consiliul Federației a aprobat decretul lui Putin privind introducerea legii stării de război în patru regiuni ale Rusiei.
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Consiliul Federației a aprobat în unanimitate decretul președintelui rus Vladimir Putin privind introducerea legii stării de război în patru noi regiuni rusești - regiunile RPD, RPL, Herson și Zaporojie.
La semnarea decretului, Putin a declarat că legea stării de război în regiunile RPD, RPL, Zaporojie și Herson va intra în vigoare începând cu 20 octombrie.
În conformitate cu articolul 102 din Constituția Federației Ruse, președintele instituie legea stării de război pe teritoriul Federației Ruse sau în unele regiuni aparte în cazul unei agresiuni împotriva Federației Ruse sau al unei amenințări imediate de agresiune, cu o notificare imediată a acesteia către Consiliul Federație și Dumei de Stat.
Legea stării de război este introdusă prin decret prezidențial, care este imediat supus aprobării Consiliului Federației.
Fluxul de știri
0