Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Botnari despre percheziții: Scopul este politic, de denigrare și înlăturare din funcție

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Botnari
Alexandru Botnari - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2022
Abonare
Alexandru Botnari, primarul orașului Hîncești, vine cu o reacție după perchezițiile cu mascați la domiciliul său și la locul de muncă.
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Primarul de Hîncești, Alexandru Botnari, care a fost anterior percheziționat într-un dosar de atribuire frauduloasă a mai multor terenuri, a susținut astăzi o conferință de presă. Acesta susține că scopul perchezițiilor efectuate la primărie și domiciliu este unul politic și de înlăturare din funcția de primar.
"Scopul acestor percheziții este politic, de denigrare, de înlăturarea mea din funcție. Perchezițiile au fost făcute la comanda a doi consilieri din Hîncești", a spus Botnari.
Asfel, primarul de Hîncești se declară nevinovat și susține că își va continua mandatul.
"Vreau să afirm, că dacă până acum am tăcut, de acum voi lupta mai departe, la nivel de politică, la nivel de dreptate și pentru toate cele care sunt eu voi răspunde. (...) Am vrut să mă întorc în afaceri, dar când am căzut am zis că rămân să-mi continui mandatul", a mai spus edilul-șef de Hîncești.
Primarul de Hîncești spune că în situația lui se află mai mulți primari din Republica Moldova. Acesta face apel către toți colegii săi la unitate.
"În situația mea, se află astăzi mulți colegi primari. Oare credeți că asta este metoda de pus în unghere pe toți primarii ca să guvernați țara mai bine? Eu cred că nu. Este o greșeală foarte mare. Astăzi chem toți colegii primari care mă cunoașteți să ne consolidăm pentru localitățile noastre. Nu pentru funcția pe care o deținem, dar pentru ca nu să-și șteargă cineva picioarele de noi. Să fim uniți umăr la umăr și cetățenii o să vadă dreptatea până într-un bun sfârșit" a spus Botnari.
În context, Botnari susține că cei apropiați ar fi intimidați și roagă să-i fie lăsată familia în pace.
"Aveți probleme cu mine, luați măsuri cu mine, lăsați familia în pace, lăsați feciorul în pace, lăsați colectivul primăriei și așa astăzi nu avem cu cine lucra", a menționat primarul de Hîncești.
La final, Botnari le-a cerut celor de la guvernare să i-a altă abordare: "Sper ca organele de drept, procurorii, CNA, SIS, vor reuși să iasă de sub control politic și să înțeleagă că istoria unei țări e mai lungă decât istoria unui grup politic".
Amintim că procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii de la Inspectoratul Național de Investigații, au descins cu percheziții la persoane responsabile din cadrul Primăriei municipiului Hîncești, în dimineața zilei de 12 octombrie 2022. Acestea au avut loc într-un dosar care vizează atribuirea frauduloasă a mai multor terenuri în intravilanul acestei localități.
Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Politică
Igor Dodon rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu
Fluxul de știri
0