Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele declarații ale lui Dodon, înainte de ședința de judecată în dosarul „Kuliok”

© Sputnik / OsmatescoDodon
Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Abonare
Astăzi are loc prima ședință de judecată în dosarul „Kuliok”, în care este vizat Igor Dodon.
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a venit astăzi în fața judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție, unde are loc prima ședință de judecată în dosarul „Kuliok”. Înainte de a intra în sala de judecată, Dodon le-a declarat jurnaliștilor că este nevinovat și a prezentat câteva date din dosar.
Astfel, Igor Dodon a anunțat cine sunt martorii în dosarul în care este inculpat.
"E vorba de Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, care au fugit din țară. Doi deputați PAS - Oazu Nantoi și Lilian Carp. Trei foști deputați PPDA - Andrei Năstase, Alexandr Slusari și Iurie Reniță. Și patru foști deputați PDM - Dumitru Diacov, Pavel Filip, Andrian Candu și Vladimir Cebotari. Toți spun că nu au asistat la discuții și că au văzut toate aceste informații în presă, însă procurorii îi consideră pe aceștia drept martori", a declarat Dodon.
Totodată, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că dosarul său a ajuns pe masa magistraților de la CSJ pentru că astfel autoritățile să distragă atenția populației de la prețurile și tarifele majorate.
În timp ce are loc ședința de judecată, afară, în fața Curții Supreme de Justiție se află mai mulți susținători ai fostului președinte de țară.
Protestul din 16.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Politică
PSRM condamnă încălcarea autorităților privind dreptului cetățenilor de a protesta
Amintim că luni, 17 octombrie, are loc prima ședință de judecată la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în dosarul pungii negre cu calendar, pe care fostul președinte al țării, Igor Dodon, ar fi primit-o de la ex-liderul democraților Vladimir Plahotniuc, numit generic „Kuliok”. Dosarul a fost trimis la începutul lunii octombrie pentru examinare în fond la CSJ.
Fluxul de știri
0