Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron arată că SUA şi Norvegia profită de Europa şi vând gazul de 4 ori mai scump

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaВизит президента Франции Э. Макрона в Молдавию
Визит президента Франции Э. Макрона в Молдавию - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
UE nu a agreat gazul rusesc şi s-a îndreptat spre cel livrat de SUA şi Norvegia, doar că preşedintele Franţei se plânge că cele două state vând gazul de 4 ori mai scump
BRUXELLES, 16 oct – Sputnik, Daniela Porovăț. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că națiunile europene ar trebui să se alăture economiilor asiatice pentru a cere ca SUA și Norvegia să dea dovadă de mai multă prietenie prin vânzarea de gaze la prețuri mai mici.
Adresându-se în cadrul unei conferințe a antreprenorilor la Paris, Macron a remarcat că SUA și Norvegia vând gazul de patru ori mai scump.
"Într-un spirit de mare prietenie, le vom transmite aliaților noștri americani și norvegieni: "Sunteți extraordinari, ne furnizați energie și gaze, dar un lucru care nu poate continua prea mult timp este ca noi să plătim de patru ori mai mult decât prețul la care vindeți industriei voastre. Asta nu este tocmai ceea ce înseamnă prietenie", a spus Macron.
Franța intenționează să ridice această problemă în special în cadrul G7, a spus el. Piața gazelor nu există cu adevărat în acest moment, a spus președintele francez, adăugând că economiile de vârf ar trebui să încerce să o readucă la un coridor de preț care "are sens".
Fluxul de știri
0