Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Ceban a inaugurat monumentul lui Nicolae Titulescu

© Sputnik / OsmatescoPrimăria municipiului Chișinău
Primăria municipiului Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2022
Abonare
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a inaugurat astăzi Scuarul din strada Nicolae Titulescu din sectorul Botanica, dar și monumentul acestei remarcabile personalități. .
CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. “În scuar am inaugurat și monumentul lui Nicolae Titulescu, cel care a fost remarcabil om politic, jurist şi profesor, un mare diplomat, ministru de externe în mai multe mandate şi singurul preşedinte al Ligii Naţiunilor reales pentru două mandate consecutive”, a scris Ion Ceban pe rețelele de socializare.
El precizează că scuarul care îi poartă numele lui Nicolae Titulescu din sectorul Botanica a fost abandonat de mulți ani, iar municipalitatea, împreună cu administrația Județului Buzău, a reabilitat această zonă.
“Monumentul marelui înaintaș este un cadou oferit din partea Fundației Europene Titulescu”, a anunțat Ion Ceban.
El a mai precizat că la eveniment au fost prezenți și Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, fostul prim-ministru al României - președinte al Fundației Europene Titulestu, Adrian Năstase, dar și alți oficiali.
“Am mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect frumos ca urmare a prieteniei pe care o avem și a Acordului de cooperare semnat între Chişinău şi Județul Buzău, România”, a scris Ion Ceban.
Totodată, el a trecut în registru lucrările efectuate în scuarul Nicolae Titulescu:
1.
demontarea bordurilor și asfaltul vechi
2.
crearea aleilor pietonale
3.
instalarea sistemului de iluminat nocturn şi a sistemului de irigare
4.
amplasarea mobilierul urban
Fluxul de știri
0