Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Explozie la o mină din Turcia: zeci de morți

© Sputnik / Виктория ВиатрисTurcia. Salvarea
Turcia. Salvarea - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2022
Abonare
O explozie a avut loc la o mină din Bartin, în nordul Turciei, numărul morților a depășit deja două zeci de persoane.
CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Cel puțin 28 de persoane au murit în urma unei explozii la o mină din nordul Turciei, relatează RIA Novosti, citând o relatare a TRT.
Postul de televiziune, la rândul său, îl citează pe ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca.
Anterior, autoritățile au anunțat 25 de morți.
„Încă două persoane au murit, bilanțul morților într-o explozie la o mină de cărbune din Turcia a ajuns la 28 de persoane”, a relatat TRT.
Alte 11 victime se află în spitale.
Explozia a avut loc într-o mină din nordul Turciei, sub dărâmături sunt muncitori, a informat CNN Turk mai devreme. Canalul TV A Haber, citând autoritățile locale, relatează că la locul exploziei se aflau 115 muncitori la o adâncime de 300 de metri sub pământ, unii dintre ei fiind evacuați. 49 de muncitori sunt blocați după o explozie la o mină din nordul Turciei, a declarat guvernatorul Nurtaj Arslan.
La locul exploziei s-au deplasat șefii Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Energiei din Turcia, Suleiman Soylu și Fatih Donmez, la indicațiile președintelui țării, Recep Tayyip Erdogan.
Iarna, haine călduroase - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Internațional
Fostul şef al Parlamentului german dă sfaturi pentru frig ca Ceauşescu
Fluxul de știri
0