Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un deputat al Dumei de Stat: ONU încetează să mai fie o platformă pentru dialog

© Sputnik / Caraus MihaiDrapel
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputatul rus Morozov a declarat că parteneriatele regionale încep să ia locul ONU ca platforme de dialog.
CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Rezultatele votului asupra rezoluției Adunării Generale a ONU privind refuzul recunoașterii referendumurilor în regiunile RPL, RPD, Herson și Zaporojie au fost previzibile, iar ONU încetează să mai fie o platformă de cooperare, aceasta este înlocuită de parteneriatul la nivel regional, susține Oleg Morozov, deputat în Duma de Stat a Rusiei, citat de RIA Novosti.
Recent 143 de țări au votat pentru o rezoluție a Adunării Generale a ONU care prevede refuzul recunoașterii referendumurilor de aderare la Rusia a patru regiuni din Ucraina. Cinci țări au votat împotrivă, 35 de țări s-au abținut. Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord, Nicaragua au votat împotrivă.
Deputatul rus Morozov susține că acest precedent, când reprezentanții țărilor refuză să recunoască voința locuitorilor exprimată în cadrul referendumului, lipsește ONU de calitatea sa de platformă de dialog. El a remarcat, totodată, că un număr mare de țări se pretează la acțiuni bazate pe reguli și nu pe dreptul internațional. Relațiile internaționale bazate pe reguli reprezintă un concept lansat recent de anglosaxoni. Sursa acestor „reguli”, limitele și legitimitatea lor rămân în umbra obscurității. Iar dreptul internațional continuă să fie încălcat acolo unde le convine elitelor de la Londra și Washington, subliniază în repetate rânduri reprezentanții Moscovei.
„ONU moare odată cu dreptul internațional”, a mai remarcat deputatul rus Morozov.
Potrivit lui, parteneriatele regionale, unde lipsește presiunea SUA și primează interesele naționale ale statelor, capătă un rol tot mai mare.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Editoriale
”Cerul închis” al NATO nu-i va ajuta Ucrainei
Fluxul de știri
0