Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ex-deputat: Nici Moscova, nici Kievul nu se fac vinovate în mare parte de situația de azi

"Nici Moscova și nici Kievul nu se fac vinovate în mare parte de situația de astăzi"
Abonare
Nicolae Pascaru, ex-deputat, analist politic: "Conflictul din Ucraina a fost construit artificial de marii jucători geopolitici timp de zeci de ani. Actuala arhitectură regională ne poate atrage într-o dispută dacă nu vom respecta neutralitatea".
Tot mai mulți reprezentanți ai actualei guvernări vorbesc despre ideea de renunțare la neutralitate. O decizie care ar putea să ne atragă în conflictul regional, susține Nicolae Pascaru într-un interviu oferit Agenției Sputnik Moldova.
“Ceea ce vedem astăzi nu este întâmplător. Conflictul din Ucraina a fost construit artificial de marii jucători geopolitici timp de zeci de ani. Actuala arhitectură regională ne poate atrage într-o dispută dacă nu vom respecta neutralitatea", a spus Pascaru.
Fostul deputat menționează că ar fi bine ca Guvernul să renunțe la orice pregătiri militare comune cu România sau oricare alt stat membru NATO și că actuala conducere să fie foarte atentă la orice acțiune care ar putea submina neutralitatea.
“Suferim foarte mult din punct de vedere economic și social din cauza situației regionale. Doar respectarea neutralității ne poate salva. Ar fi indicat ca exercițiile militare planificate cu armata Română să fie contramandate măcar pentru un an” a declarat Nicolae Pascaru.
Fluxul de știri
0