Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Polonia a anunțat o scurgere la conducta de petrol Drujba

© Sputnik / Михаил ГрачевConducta de petrol Drujba în Ucraina
Conducta de petrol Drujba în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2022
Abonare
Operatorul polonez al conductei de petrol Drujba a descoperit o scurgere pe una dintre cele două țevi.
CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Operatorul polonez al conductei de petrol Drujba, PERN, a raportat că a descoperit o scurgere pe una dintre cele două linii ale sale, scrie RIA Novosti.
„Marți seara târziu, sistemele de automatizare ale lui PERN au descoperit o scurgere în conducta Drujba pe unul dintre cele două șiruri ale secțiunii de vest a conductei de gaz - la aproximativ 70 de kilometri de Plock”, anunță în comunicatul de presă operatorul polonez al conductei de petrol Drujba.
Operatorul a precizat că aceasta este conducta prin care se livrează petrolul în Germania. Serviciile de urgență de la PERN și Garda de Stat de Pompieri s-au deplasat imediat la fața locului pentru a evalua situația, a securiza zona și a începe lucrările de restaurare.
"Am oprit imediat livrarea petrolului prin linia avariată. A doua linie a conductei de petrol funcționează fără modificări", a adăugat compania.
Cauzele acestei scurgeri sunt încă necunoscute.
Oleoductul Drujba asigură exportul de petrol din Rusia către Europa. Are originea în regiunea Samara, trece prin Breansk și apoi se ramifică în două secțiuni: cea nordica - prin teritoriul Belarus, Polonia și Germania - și cea sudică, prin Ucraina, Cehia, Slovacia și Ungaria.
Fluxul de știri
0