Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pentru SUA este comod să nu observe crimele regimului de la Kiev – Zaharova

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaReprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova
Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova   - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2022
Abonare
Zaharova a declarat că SUA nu observă crimele Kievului pentru că așa le este comod.
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Statele Unite nu văd crimele regimului de la Kiev pentru că le este convenabil așa, a declarat marți reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse Maria Zaharova.
„SUA ”nu văd” din partea Rusiei intenții de a reveni la procesul de negocieri. Dar ce văd ei? Ei nu văd crimele regimului de la Kiev, uciderea cetățenilor pașnici, ei nu le văd de opt ani și nu văd atacuri teroriste, aruncarea în aer a Podului Crimeea, explozia de la ”Nord Stream”, a declarat Zaharova la un briefing, comentând declarația purtătorului de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, potrivit căruia Washingtonul nu vede din partea Rusiei intenții serioase de a negocia cu Kievul.
”Ei parcă văd, dar atunci când văd cu adevărat, încarcă presa pe care o controlează cu un asemenea volum, cu atâta indignare, încât ajunge și în regiunile cele mai îndepărtate de ei ale lumii, dar aici nu văd. Este foarte comod să nu vezi diversiunile, moartea copiilor, manifestările naziste”, a spus Zaharova.
Anterior, John Kirby, coordonator pentru comunicații strategice în Consiliul de Securitate Națională a SUA, a spus că ieșirea din situația creată în jurul Ucrainei trebuie căutată pe cale diplomatică. În același timp, el a adăugat că Washingtonul nu vede din partea Rusiei intenții serioase de a negocia cu Kievul.
Zaharova a subliniat totodată că din partea administrației președintelui american Joe Biden vin în continuare „semnale contradictorii, în care speculațiile cu privire la așa-zisa amenințare nucleară alternează cu asigurări privind interesul SUA pentru o soluționare cât mai rapidă a conflictului din Ucraina pe cale pașnică”. „În același timp, livrările de armamente și mijloace pentru stimularea conflictului (din partea SUA – n.red.) nu slăbesc”, a adăugat ea.
Fluxul de știri
0