Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opoziția anunță crearea platformei “Agenda comună”

© Sputnik / Rodion ProcaSimbolica Partidului Socialiștilor din Republica Moldova
Simbolica Partidului Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2022
Abonare
Partidul Socialiștilor anunță crearea platformei “Agenda comună”, care va coordona acțiunile a câtorva formațiuni politice de opoziție, inclusiv desfășurarea în comun a mitingurilor de protest.
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Socialiștii anunță că la această înțelegere s-a ajuns după ce reprezentanții a câtorva formațiuni politice de opoziție s-au reunit, la inițiativa activistului civic Ion Dron, într-o primă discuție.
“Cei prezenți au ajuns la o opinie unanimă cu privire la necesitatea unei deschideri maxime a platformei constituite, invitând reprezentanții partidelor de dreapta și de centru-dreapta, comunitatea de experți și organizațiile neguvernamentale, precum și toate mass-media interesate să participe la lucrările acesteia”, anunță socialiștii în comunicatul de presă plasat pe site-ul partidului.
Rezolvarea crizei gazelor și energiei, rezolvarea problemei creșterii prețurilor și tarifelor, rezistență competentă la atacul guvernului asupra drepturilor civile - toate acestea se află în epicentrul atenției platformei Agenda comună, mai precizează PSRM.
La prima întâlnire în cadrul platformei au participat primarul Chișinăului, Ion Ceban; liderii și deputații socialiști Vlad Batryncea, Adela Răileanu și Maxim Lebedinschi; fost premier Ion Chicu; reprezentanții PLDM Tudor Deliu și Iulian David; reprezentanții Congresului Civic Iurie Muntean, Mihail Poleanschi și Mark Tcaciuc; liderul Partidului Popular Socialist din Moldova Victor Stepaniuc; liderul Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, Andrei Donica.
Vom menționa că printre aceste formațiuni nu se află Partidul Șor, cel care organizează protestele antiguvernamentale din centrul Capitalei, dar nici Partidul comuniștilor, car are reprezentanți în Parlament.
Флешмоб у здания администрации президента в Кишиневе, 11.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2022
Politică
Președinția cu porțile închise: protestatarii nu mai au acces în curte
Fluxul de știri
0