Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Incendiul din capitală - un adevărat dezastru

Incendiul din capitală - un adevărat dezastru
Abonare
Anatol Prohnițchi, ecolog :"Statul este obligat, după un asemenea incendiu, să ne informeze cu privire la starea aerului din Capitală. Mă uimește și situația că nici până azi nu avem un ministru al mediului".
Incendiul de duminică, din Capitală, care a avut loc la un depozit de plastic al unui agent economic, este un adevărat dezastru, susțin experții în domeniu. Anatol Prohnițchi a făcut mai multe precizări pentru Agenția Sputnik Moldova în acest sens.
"Statul este obligat, după un asemenea incendiu, să ne informeze cu privire la starea aerului din Capitală. Norul de fum este foarte toxic și se depune pe pământ, plante, intră în ape. Nu este luată nicio măsură în acest sens", a spus expertul în ecologie.
Ecologul a lăsat să se înțeleagă că acest incendiu reflectă dezastrul din domeniul ecologic din țară, care nu s-a schimbat cu nimic după instalarea noii guvernări.
“Prima întrebare este cine a oferit autorizație acestei întreprinderi. Depozitul trebuia să corespundă unor norme tehnice, inclusiv de păstrare a plasticului. Mă uimește că astăzi nu avem un ministru al mediului - și asta în condițiile în care mai multe asociații de profil ar putea veni cu anumite recomandări”, a declarat Prohnițchi.
Fluxul de știri
0