Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Centrala Electrică cu Termoficare Sursa I a fost pusă în funcțiune din 1 octombrie

© Sputnik / OsmatescoTermoelectrica
Termoelectrica - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2022
Abonare
Termoelectrica anunță că Centrala Electrică cu Termoficare (CET) Sursa I a fost pusă în funcțiune din 1 octombrie.
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Întreprinderea Termoelectrica anunță într-un comunicat de presă că din data de 1 octombrie curent, Centrala Electrică cu Termoficare (CET) Sursa I a fost pusă în funcțiune, fiind terminate cu succes lucrările de reparație și pregătire pentru perioada rece a anului.
Totodată, în legătură cu situația de pe piața gazelor și deciziile autorităților, Termoelectrica S.A. anunță că a efectuat lucrările necesare pentru trecerea Centralei la utilizarea mixtă a păcurii și gazelor naturale.
Astfel, Centrala Electrică cu Termoficare Sursa I, începând cu data de 11 octombrie curent, – a trecut la un regim de funcționare pe bază de păcură în calitate de combustibil, cu utilizarea minimă a gazelor naturale în procesul tehnologic.
În momentul de față, Centrala activează în baza unui regim ce permite majorarea sarcinii termice și electrice, la necesitate.
Întreprinderea Termoelectrica amintește că CET Sursa I este principala sursă de producere a energiei termice și electrice a Societății pe Acțiuni Termoelectrica și un important obiect energetic al țării. CET Sursa I asigură producerea energiei termice și energiei electrice în regim de cogenerare – ce presupune producerea a două tipuri de energie (termică și electrică) în baza aceluiași combustibil.
Fluxul de știri
0