Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Președintele rus Vladimir Putin împlinește astăzi 70 de ani

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2022
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este felicitat de șefii de stat și de guvern.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin sărbătorește 70 de ani de naștere și primește, cu această ocazie, mesaje de felicitare din partea șefilor de stat și de guvern.
În mesajul său de felicitare, președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a subliniat oportunitățile largi pentru Minsk și Moscova de a oferi un răspuns demn la provocările globale și de a atinge un nou nivel de parteneriat strategic.
„Sunt convins că împreună Minsk și Moscova vor răspunde în mod adecvat provocărilor globale și vor ajunge la un nou nivel de parteneriat strategic”, a spus Lukașenko fiind citat de serviciul său de presă.
Potrivit RIA Novosti, liderul belarus a mai subliniat că prețuiește foarte mult relațiile deschise și de încredere cu președintele Rusiei, precum, dar și dialogul egal și fructuos, care servește la întărirea legăturilor aliate belaruso-ruse.
„Vă rugăm să acceptați cele mai cordiale felicitări cu ocazia acestui jubileu. În calitate de adevărat lider al unei mari puteri, luați decizii bine gândite și dificile pentru a asigura dezvoltarea independentă a Federației Ruse și pentru a proteja tradițiile și valorile poporului rus," a remarcat președintele Belarusului, urându-i colegului său rus „sănătate excelentă, realizări creative în beneficiul statului rus și viață lungă, înconjurată de o familie iubitoare și de prieteni de încredere”.
Și fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon i-a transmis felicitări lui Vladimir Putin, acesta i-a urat liderului rus „bună sănătate, mulți ani și prosperitate”.
„Vladimir Vladimirovici este un om de stat remarcabil care și-a câștigat încrederea și un înalt prestigiu internațional, inclusiv în rândul locuitorilor țării noastre, dovadă a numeroase sondaje de opinie publică. Poporul moldovenesc prețuiește prietenia cu Rusia, onorează tradițiile și valorile noastre comune. Sunt convins că, în ciuda obstacolelor interne și externe existente, Moldova și Rusia vor tinde mereu pentru o cooperare cu mai multe fațete și un parteneriat strategic. În aceste vremuri grele, vă urez Dvs., stimabile Vladimir Vladimirovici, și întregului popor fratern rus, îți doresc putere, statornicie și credință”, afirmă Dodon în mesajul său.
Felicitări lui Vladimir Putin cu ocazia împlinirii a vârstei de 70 de ani au fost trimise de președintele nicaraguan Daniel Ortega și de soția sa, vicepreședintele Rosario Murillo.
„Vă rugăm să acceptați felicitările și urările noastre: multă sănătate și multă putere”, se arată în textul scrisorii, care a fost publicată pe site-ul Canal 4 TV.
În catedralele ortodoxe ruse, cu binecuvântarea Patriarhului Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii, „se vor ridica rugăciuni pentru sănătatea șefului statului rusesc”, potrivit unei scrisori circulare trimise episcopilor din Rusia pe 6 octombrie.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Rusia
Putin a promulgat legea privind aderarea a patru regiuni la Federația Rusă
Fluxul de știri
0